Benodigdheden:
1 Ossenhaas van ongeveer 220 gram
vers gemalen Witte Peper
Zeezout
200 gram Italiaanse Sperziebonen (zie hier)
150 gram Champignon Whiskey Saus (zie hier)
Gekruide Italiaanse Krieltjes (zie hier)
1 Ui
Bakboter
Voorbereiding:
Pel de Ui, snijd hem in plakjes van 0,5 centimeter en dan in kwarten
Leg de Ossenhaas een uur voor gebruik uit de Koelkast
Bestrooi hem daarna royaal met de vers gemalen Witte Peper en Zeezout
Bereiding:
Steek de Napoleon Barbeque aan tot 240 Graden op 2 zone’s en laat ook alvast de Sizzle zone opwarmen
Zet een Gietijzeren pannetje op de Sizzle zone en doe er wat Bakboter in
Als de Bakboter bruin is doe je de Ui in de pan en bak deze licht bruin
Zet ondertussen de Italiaanse SPerziebonen in een Skillet op de Napoleon Barbeque op directe hitte
Zijn de Uitjes lekker licht bruin dan plaats je ze naar de Indirecte zone op de Barbeque
Doe hetzelfde voor de Krieltjes en verplaats ze dan naar de indirecte zone
Schep de Sperzieboontjes en Krieltjes regelmatig om en als ze bruin worden en de boontjes nog wat bite hebben verplaats je het naar de indirecte zone op de Barbeque
Tijd om de Ossenhaas snel dicht te schroeien op de Sizzle Zone, houd het goed in de gaten want dit gaat erg snel
Rooster hem aan alle zijden met een mooi gril streepje en verplaats hem dan naar de directe zone van de Barbeque
Warm ondertussen de Champignon Whiskey saus op
Keer hem regelmatig tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden. (zelf houd ik voor zeer rose 48 graden aan)
Haal alles van de Barbeque en leg het op een mooi bord en doe de Champignon Whiskey Saus over de Ossenhaas
Eet Smakelijk!