Ga naar de inhoud

Pizza deeg

Een goed Pizzadeeg recept dat snel te gebruiken is om een heerlijke Pizza te maken

Benodigdheden:
196 gram Molino Dalla Giovanna Tipo 00 pizzameel
118 gram Water
5,9 gram Zout
0,7 gram Instant Dry Gist
Eventueel wat Semola Maismeel
Eventueel wat Olijfolie om in te vetten

Bereiding:
Weeg het water af in een beslagkom (ik gebruik die van mijn Bosch Keukenmachine)
Weeg het Gist af en doe het in de beslagkom
Met een garde zorg je even dat het Gist wordt opgenomen
Voeg nu de helft van de Molino Dalla Giovanna toe en plaats de kom in de Keukenmachine
Begin op de middelste stand en als het een papje is voeg je het Zout toe
Als dat opgenomen is dan doe je het restant van de Molino Dalla Giovanna toe en laat het 15 minuten kneden
Na het kneden haal je het deeg uit de beslagkom en laat het 15 minuten afgedekt rusten
Hierna ga jet het deeg stevig opbollen en laat je het 5 uur rijzen bij een kamertemperatuur van 20 graden
Als je het in een kom doet dan kan je die licht invetten met wat Olijfolie
Ik gebruik een deegkrat met wat Semola Maismeel op de bodem om het rijsproces uit te voeren