Ga naar de inhoud

Champignon Whiskey Saus

Een romige saus waar het gebruik van de Whiskey meespeelt in het totale smaakgevoel in je mond. Dus snel meer maken en invriezen!

Benodigdheden:
340 gram Cantharellen of een andere wilde paddenstoel (of
Champignons of Shii-Takes)
2 eetlepels Boter
1 Sjalot
2 theelepels Bloem
1 kop Runderbouillon
1/4 kop Slagroom of Kookroom
2 eetlepels Schotse Whiskey
2 theelepels Mosterd
1 Citroen

Voorbereiding:
Snijd de stelen van de Paddenstoelen bij en veeg de hoedjes
schoon met vochtige keukenpapier. Snijd de Paddenstoelen in
dunne plakjes.
Snijd de Sjalot in dunne ringen
Rasp de buitenschil van de Citroen

Bereiding:
Smelt de boter op matig vuur en bak het Sjalotje tot deze
glazig maar niet bruin is.
Voeg de Paddenstoelen toe en bak deze op hoog vuur mee tot ze
zacht zijn en het vocht is verdampt. Roer de Bloem er
doorheen en bak dit al roerend 1 minuut tot de Bloem de
Paddenstoelen bedekt.
Voeg de Runderbouillon en de Slagroom toe en breng dit al
roerend aan de kook en laat de saus 3-5 minuten af en toe
roerende sudderen tot het iets is ingekookt
Voeg de Whiskey, Mosterd en Citroenschil erdoor en kook nog 2
minuten en voeg eventueel naar smaak Peper en Zout toe.