Benodigdheden:
300 gram Kipfilet
1/2 eetlepel Tamarinde Pasta
Zwarte Peper en Zeezout naar smaak
1/2 eetlepel Sambal Oelek
100 gram Pindakaas
1 eetlepel Azijn
3 eetlepels Ketjap Manis
25 gram Pinda’s
1 eetlepel Olijfolie
Eventueel Atjar en Witte Rijst naar smaak
Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 centimeter
Breng het op smaak met de Zwarte Peper en het Zeezout
Meng de Tamarinde Pasta en 1/2 eetlepel Water en doe de Kipfilet in het mengsel
Dek af en laat ongeveer 1 uur marineren in de Koelkast
Doe de Olijfolie en 2 eetlepels Ketjap Manis in een schaaltje en meng het goed door, zet weg voor later gebruik
Na een uur doe je de Kipfilet aan de spiesje (is de Kipfilet te nat dan dep je het even droog)
voor de Pinda Saus:
Meng voor de Pinda Saus de Pindakaas, Sambal Oelek, Azijn en 1 eetlepel Ketjap Manis
Hak de Pinda’s grof en meng ze door de Saus
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 a 200 Graden Celsius
Grill de spiesjes rondom voor ongeveer 10 minuten en bestrijk het regelmatig met het Olijfolie / Ketjap Mengel
Ondertussen verwarm je de Pinda Saus op een laag vuurtje
Haal ze hierna van de Barbeque en leg ze op een bord en serveer de Pinda Saus apart
Suggestie:
Serveer de Saté Ajam met Witte Rijst en Atjar naar smaak!
Eet Smakelijk!