Benodigdheden:
Voor de kip
3 el boter of olie
400 g kipfilet
½ tl zout
½ tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor de romige Toscaanse saus
2 el boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el tomatenpuree
250 ml slagroom
250–500 ml melk (meer toevoegen voor een dunnere saus)
50 g mozzarella
3 el Parmezaanse kaas (optioneel)
½ tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl peterselie of koriander
1 tl chilivlokken
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ kippenbouillonblokje
300 g pasta (bijv. Penne of Rigatoni), gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
Bereiding:
Kip bakken
Verhit boter of olie in een wok of diepe pan.
Bestrooi de kipfilets met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
Bak de kip op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
Haal uit de pan en zet apart.
Saus maken
Doe 2 el boter in dezelfde pan.
Fruit de knoflook kort aan.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken.
Voeg de slagroom, melk, kaas, kruiden en het verkruimelde bouillonblokje toe.
Laat de saus 4–5 minuten zachtjes pruttelen tot deze romig is.
Pasta toevoegen
Meng de gekookte pasta door de saus.
Voeg eventueel extra melk toe als de saus te dik wordt.
Afwerken
Garneer met peterselie en eventueel extra Parmezaanse kaas.
Snijd de kip in plakjes en leg deze bovenop de pasta.