Ga naar de inhoud

Kip Kerrie met Rijst

Kip Kerrie met Rijst
Een snel gerecht met sappige Kippenpoten, Witte Rijst en natuurlijk de overheerlijke Kerriesaus. Je blijft er van eten

Benodigdheden:
5 Kippenpoten a 400 gram
Paprikapoeder naar smaak
Zwarte Peper en Zeezout naar smaak
300 gram Witte Rijst
350 milliliter Kerriesaus (zie hier)

Voorbereiding:
Dep de Kippenpoten droog en bestrooi ze aan beide zijden royaal met Paprikapoeder, Zwarte Peper en Zeezout

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 205 Graden Celsius met directe en indirecte hittezone
Leg de Kippenpoten op de Barbeque en bak ze aan beide zijden bruin
Kook ondertussen vast de Witte Rijst volgens aanwijzing op de verpakking
Verplaats ze hierna naar de indirecte hittezone en laat ze verder garen tot een temperatuur van minimaal 72 Graden Celsius
Maak nu de Kerriesaus volgens recept
Als de Kippenpoten de juiste temperatuur hebben, dat duurt ongeveer 30 minuten, dan haal je ze van de Barbeque
Leg de Kippenpoten op een mooi bord, daar omheen de Witte Rijst en maak het royaal af met de Kerriesaus

Eet Smakelijk!