Benodigdheden:
1,5 kilo Rundvlees
2 zakjes Boemboe Rendang (verkrijgbaar bij de Kruidenbaron)
1 Ui
1/4 Prei
1/3 Courgette
200 gram Champignons
1 Rode Peper
1 Punt Paprika
Olijfolie
Zeezout
Zwarte Peper
Water
400 a 500 gram Gekookte Rijst
Voorbereiding:
Pel de Ui en snipper hem grof
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Was de Prei, Rode Peper, Courgette en Punt Paprika
Snijd de Prei en Rode Peper in ringen
Snijd de Punt Paprika en de Courgette in blokjes
Snijd het Rundvlees in blokjes van ongeveer 3 x 3 Centimeter
Bereiding:
Zet een Koekenpan of Skillet op het vuur met wat Olijfolie
Bak als eerste de Ui even aan gevolgd door de Prei, Courgette, Rode Peper en Punt Paprika
Roer alles goed door en voeg dan de Champignons toe samen met Zeezout en Zwarte Peper naar smaak
Bak het tot alles een beetje begint te kleuren en haal de Koekenpan of Skillet van het vuur af
Doe alles in een schaal, dek af en zet weg voor later gebruik
Doe weer Olijfolie in de Koekenpan of Skillet en bak hierin het Rundvlees even aan
Als het bruin begint te worden voeg je de twee zakjes Boemboe Rendang toe samen met 4 kopjes Water
(Als het water te veel verdampt kan je eventueel nog maximaal 2 kopjes Water toevoegen)
Laat het Rundvlees rustig garen onder regelmatig omscheppen (dit kan wel 3 a 4 uur duren)
Als het Rundvlees behoorlijk zacht is (even proeven dus) dan voeg de de gebakken Groenten toe en laat je dit mee sudderen
Schep alles regelmatig goed door en voeg eventueel nog water toe als de saus te dik is
Kook ondertussen de Rijst volgens aanwijzing op de verpakking
Als het Rundvlees bijna uit elkaar valt is je Boemboe Rendang klaar
Leg de Rijst op een bord en overdek dit met de Rendang
Eet Smakelijk!