Ga naar de inhoud

BBQ-Gek Recepten voor de Barbeque

Kip saté Teriyaki

Kip Sate met Teriyaki
Een Saté met de Teriyaki en Oester sauzen van Lee Kum Kee maken de Kipfilet super mals en een heerlijk mondgevoel

Benodigdheden:
1 Kipfilet a 250 gram
voor de Saus:
1/2 Spaanse Peper
1 eetlepel Lee Kum Kee Teriyaki saus
1/2 eetlepel Lee Kum Kee Oester saus
1/2 Limoen voor het sap
1 theelepel Honing

Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes van 2 a 3 centimeter
Hak de Spaanse Peper fijn en doe alle ingrediënten voor de Saus in een Kom
Voeg de Kipfilet toe, dek af en laat het een paar uur marineren in de Koelkast
Hierna rijg je de Kipfilet aan de spiesjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 Graden Celsius
Gril de spiesje om en om totdat ze een kerntemperatuur van 74 Graden zijn
Haal van de Barbeque en garneer op een bord

Suggestie:
Heerlijk met Witte Rijst en Atjar Tampoer

Eet Smakelijk!