Ga naar de inhoud

BBQ-Gek Recepten voor de Barbeque

Kip Saté met Ketjap Saus

Kip Sate met Ketjapsaus
Een lekker mals Sateetje dat je na twee uur marineren lekker kan af grillen op de Barbeque. De Ketjapsaus en de Satésaus maken het geheel af

Benodigdheden:
1 Kipfilet a 250 gram
3 eetlepels Arachide Olie

voor de Marinade:
4 eetlepels Ketjap Manis
1/2 theelepel Uienpoeder
1 mespunt Knoflookpoeder
1 mespunt Gember
1 mespunt Kerriepoeder
1 mespunt Citroenrasp
1 eetlepel Sambal Oelek

voor de Ketjap Saus:
2 eetlepels Olijfolie
2 Sjalotjes
1 teentje Knoflook
1 eetlepel Sesamzaad
1 theelepel Bruine Suiker
5 a 6 eetlepels Ketjap Manis
1 a 2 theelepels Sambal Oelek
1 theelepel Sesamolie
1 a 2 eetlepels Citroensap

voor de Satésaus:
2 eetlepels Olijfolie
1/2 Ui, gesnipperd
150 milliliter Water
87 gram Pindakaas
3 eetlepels Ketjap Manis
1/2 eetlepel Azijn
3/4 eetlepel Suiker
1 teentje Knoflook
1/2 theelepel Komijn poeder
1/2 theelepel Garam Masala
1/2 theelepel Gember, fijngehakt

Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter
Doe alle ingrediënten voor de Marinade in een schaal en voeg de Kipfilet blokjes toe, roer goed door
Laat het afgedekt in de Koelkast 2 uur marineren
Rijg de Kipfilet aan spiesje en voeg 3 eetlepels Arachide Olie toe aan de overgebleven Marinade om de spiesjes hier straks mee te bestrijken
Snijd de Sjalotjes fijn en pel de Knoflook, hak deze ook even fijn

Bereiding:

voor de Satésaus:
Verwarm de Olijfolie in een Steelpan en fruit hierin de Ui, haal hierna uit de Steelpan
Doe nu het Water in de Steelpan en breng het aan de kook
Voeg dan de Pindakaas toe en meng het goed door elkaar
Daarna voeg je de overige ingrediënten toe en laat het op laag vuur nog even pruttelen maar roer het regelmatig goed door

Voor de Ketjapsaus:
verwarm je de Olijfolie in een Pan en fruit de Sjalotjes en de Knoflook
Voeg daarna de overige ingrediënten, behalve de Sesam zaadjes, toe en breng het aan de kook, haal het hierna van het vuur
In een andere Koekenpan rooster je de Sesamzaadje even wat bruin, hierna voeg je ze toe aan de Ketjap Saus

Steek de Barbeque aan tot 180 a 190 Graden Celsius
Gril de Kip Saté aan alle kanten mooi bruin, smeer het regelmatig in met de overgebleven Marinade
Haal de spiesjes van de Barbeque en leg op een bord
Serveer de Ketjap Saus en Satésaus apart

Suggestie:
Heerlijk met een Witte Rijst en Atjar Tjampoer!

Eet Smakelijk!