Ga naar de inhoud

Dia-Tex-Mex

Een pittige Diamanthaas aangevuld met de Salsa Paprika en de Peer Marnier als desert

Benodigdheden:

Voor de Diamanthaas en Marinade:
1 Diamanthaas 200 – 300 gram
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Kerriepoeder
Tabasco (een paar druppels)
75 gram Griekse Yoghurt
Aluminiumfolie om af te dekken

Voor de Groenten:
Courgette
Champignons
Paprika
Witlof
Jalapeno peper

Voorbereiding:
Steek de Barbeque aan met directe en indirecte hitte op ongeveer 200 graden
Meng de Komijn, Paprika en Kerrie-poeder samen met wat Tabasco en de Olie goed door elkaar
Bestrijk hier de Diamanthaas mee
Snijd de voetjes van de Champignons er af, was alle groenten en snijd ze in stukjes in stukjes

Bereiding:
Doe alle groenten met een klein beetje Olijfolie in een Pan of Skillet en bak ze mooi egaal
Leg de Diamanthaas op de directe hitte en draai af en toe
Bestrijk hem ondertussen enkele malen met het gemaakte mengsel
Als de Diamanthaas te snel bruint kan je hem op de indirecte zone leggen
Gaar hem tot een kern temperatuur van 49 tot 52 graden
Laat hem hierna 5 minuten rusten onder Aluminiumfolie
Als laatste meng je de overgebleven marinade door de Griekse Yoghurt
Leg alles netjes op een bord en smullen maar!

Suggestie:
Als Relish heb ik de Salsa Paprika gebruikt die lekker fris van smaak is.
Het dessert dat ik hierbij heb gemaakt is de Peer Marnier