Ga naar de inhoud

Salsa Paprika

Een heerlijk frisse Salsa die het op iedere zomeravond goed doet bij vele gerechten. De pittigheid van de Salsa kan je zelf bepalen maar ik kies voor een gematigd gebruik van Peper en Zout.

Benodigdheden:
1 rode Ui
1 rode Paprika
1 handje Peterselie (van eigen plantje)
50 ml Olijfolie
2 eetlepels Rode wijn Azijn
1 1/2 theelepel Paprikapoeder
125 gram Cherry Tomaatjes (uit eigen tuin)
1 theelepel Suiker (meer of minder naar gelang van smaak)
Zout en Peper naar smaak

Voorbereiding:
Verwijder de zaadjes uit de Paprika en snij deze in grove stukken
Pel de rode Ui en snijd hem in grove stukken
Haal de blaadjes van de Peterselie

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de blender en maal het tot een grove saus, dus niet te ver door-malen!
Zet de saus hierna in de koelkast tot het moment van serveren.