Benodigdheden:
1 kilo Ribfingers
5 Radijsjes
250 gram Taugé
1 kleine Komkommer
2 Rode Pepers
2 eetlepels Limoensap
100 gram Sojabonen
voor de Marinade:
3 eetlepels Sojasaus
3 eetlepels Teriyakisaus
1 eetlepel Ketjap Manis
1 mespuntje Five Spices
1 theelepel Gember
1 theelepel Kerriepoeder
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Zwarte Peper
1 eetlepel Honing
2 teentjes Knoflook fijngehakt
Limoensap
eventueel wat Sambal Oelek of Gochujang als je van pittig houdt
Voorbereiding:
Ws de Komkommer, Rode Peper en Radijsjes
Snijd de Komkommer en de Rode Peper in dunne reepjes en voeg wat Citroensap naar smaak toe
Snijd de Radijs in kleine partjes
Doe de Radijsjes in een schaaltje en voeg de Honing en 1 eetlepel Olijfolie toe
Roer het goed door en zet apart
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte tot 110 a 120 Graden Celsius
Doe wat Rookhout bij het gloeiende houtskool en leg de Ribfingers voor ongeveer 1 uur
Haal ze even van het rooster
Nu stook je de Barbeque op met directe hitte tot 180 Graden Celsius en leg de Ribfingers er weer op
Dit duurt ongeveer 40 minuten
Bak in een Pannetje de Taugé en Sojabonen kort op hoog vuur zodat deze knapperig blijft
Snijd de Ribfingers in stukjes van ongeveer 6 centimeter
Leg de Taugé en Sojabonen op een bord, daarop de Ribfingers en garneer met de Komkommer, Rode Peper en Radijsjes
Eet Smakelijk!