Benodigdheden:
450 gram Kipfilet
Zwarte Peper naar smaak
voor de Teriyakisaus:
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1½ eetlepels bruine suiker
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel honing
3 eetlepels water
1 theelepel maïzena + 1 theelepel water
Voorbereiding:
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2,5 cm en bestrooi rijkelijk met Zwarte Peper
Leg een Bakpapier op de bodem van de Airfryer
Plaats het rack in het mandje en doe de kip erin en spray Olie op de kipstukjes en roer even rond
Doe alle ingrediënten voor de Teriyaki saus in een Sauterre
Bereiding:
Bak de Kipfilet in de Airfryer 16 minuten op 200°C en keer het halverwege om
Verhit de Teriyaki saus op het vuur en meng het goed door elkaar
Als het kookt dan voeg je de theelepel Maizena, gemengd met het water toe zodat het wat indikt
Als de Kip klaar is doe je deze in het pannetje met de Teriyaki saus en schep je het goed door
Leg het op een mooi bord
Suggestie:
heerlijk met wat Basmati Rijst, Atjar, Sperzieboontjes en Zure Komkommer met Rode Peper!
Eet Smakelijk!