Ga naar de inhoud

BBQ-Gek Recepten voor de Barbeque

Chateau Briand met Salsa

Chateau Briand met Salsa
Wat blijft Ossenhaas toch een heerlijk stukje mals vlees. Samen met de Salsa Tomato en de Champignons is dit een perfecte combinatie

Benodigdheden:
1 Ossenhaas a 200 gram
4 grote Champignons
1/2 Rode Peper
2 eetlepels Bresq Chunky Salsa Tomato
Zwarte Peper naar smaak
Croma om mee te bakken

Voorbereiding:
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Was de Rode Peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd in ringen
Bestrooi de Ossenhaas rijkelijk met Zwarte Peper

Bereiding:
Steek de Plancha aan, 1 zone op 220 Graden Celsius en 1 zone op 100 Graden Celsius
Doe wat Croma Bakboter op de hete zone en laat het even bruin worden
Leg op de heetste zone de Champignons en Rode Peper en bak deze lekker bruin aan
Verschuif het daarna naar de koelere zone
Doe nu weer wat Bakboter op de hete zone, laat het even bruin worden en bak dan de Ossenhaas aan alle kanten bruin
Voeg nu op de koele zonde de Bresq Chunky Salsa Tomato toe en schep goed om
Als de Ossenhaas een kerntemperatuur van 49 graden heeft haal je hem van de Bakplaat en snijd hem in strookjes
Garneer het de de Salsa en geniet van de heerlijke smaak

Suggestie:
Lekker met wat kroontjes Witlof en Lamb Weston Krul Friet!

Eet Smakelijk!