Ga naar de inhoud

BBQ-Gek Recepten voor de Barbeque

Albondigas met Witlof

Albondigas met Witlof
Een super makkelijk gerecht met heerlijk gebakken Gehaktballetjes in Tomatensaus en Witlof met Ham en Kaas uit de oven

Benodigdheden:

voor de Witlof:
1 kilo Witlof
8 plakjes Achterham
Paneermeel naar smaak
Geraspte Kaas naar smaak

voor de Albondigas:
250 gram Rundergehakt
1/2 Ui gesnipperd
3 teentjes Knoflook fijn gehakt
1 Ei
1 blik Tomatenstukjes
Paneermeel naar smaak
Zwarte Peper en Zeezout naar smaak
Peterselie voor garnering

Voorbereiding:
Kook de Witlof voor zodat het gaar is
Laat het hierna uitlekken en afkoelen
Meng het Rundergehakt met de Ui, Knoflook, Ei, Paneermeel en Zwarte Peper en Zeezout naar smaak
draai daarna kleine balletjes van het gehakt, dit zijn er ongeveer 14
Halveer de Witlof en rol deze in een plak Achterham en leg deze in een ingevette Ovenschaal
Als je alle Witlof hebt verwerkt bestrooi je het met wat Panneermeel

Bereiding:
Zet een Koekenpan op het vuur en bak de Gehaktballetjes om en om bruin, haal ze hierna uit de pan
Doe in dezelfde Koekenpan het blikje met Tomatenblokjes en laat dit rustig wat indikken, voor wat extra smaak voeg je wat Zwarte Peper toe
Is de Tomatensaus wat ingedikt dan leg je de Gehaktballetjes weer terug in de Tomatensaus en laat het op laag vuur lekker sudderen
Verwarm de Oven tot 200 Graden Celsius en zet de Witlof in de Oven voor ongeveer 20 minuten
Houd de Gehaktballetjes in de gaten zodat het niet droog kookt, giet eventueel wat Water bij de Saus om deze wat vloeibaar te houden
Na 20 minuten, als de Achterham gekleurd is, bestrooi je het met Geraspte Kaas naar smaak en zet je de Witlof terug in de Oven
Als de Geraspte Kaas is gesmolten dan haal je ze uit de Oven en leg je ze op een mooie schaal
Haal de Gehaktballetjes met de Saus uit de Koekenpan en leg ze in een schaal
Garneer de Gehaktballetjes met wat Peterselie

Eet Smakelijk!