Benodigdheden:
1 Lamsrack a 400 gram
1/2 Aubergine
1 grote Gele Paprika
2 grote Champignons
1/2 Ui
1/2 Rode Peper
1/6 Prei
1/6 Courgette
Geraspte Kaas naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Peterselie (vers of gedroogd) naar smaak
Olijfolie
voor de Champignonsaus:
150 gram Paddenstoelen mix
1/2 Rode Peper
4 teentjes Knoflook
1/2 Ui
wat Slagroom
Bak alle ingrediënten, behalve de Slagroom, in een Koekenpan bruin
Blus het hierna af met de Slagroom en laat het even wat indikken
Voorbereiding:
Snijd het vruchtvlees van de Aubergine kruiselings in
Besprenkel het met Olijfolie en wat Zeezout
Verwarm de Oven tot 200 Graden Celsius en leg de Aubergine op een stuk Bakpapier, met het vruchtvlees naar beneden, in de Oven
Haal de Aubergine na 30 minuten uit de Oven en prak het vruchtvlees vast fijn
Was de Gele Paprika, Prei, Courgette en Rode Peper
Snijd de Prei en Rode Peper in ringen, de Courgette eerst in plakjes en daarna in staafjes
Maak de Champignons schoon en halveer wat als ze erg groot zijn
Pel de Ui en snijd deze fijn
Snijd de kap van de Gele Paprika er af en hol hem uit
Als je de Gele Paprika erg zacht wilt hebben dan kan je hem besprenkelen met wat Olijfolie en in de Airfryer een minuut of 7 verwarmen
Dep de Lamsrack droog met Keukenpapier
Meng Zwarte Peper, Zeezout, Peterselie en wat Olijfolie in een schaaltje
Smeer met een kwast het Lamsrack rijkelijk in met dit mengsel en plaats een Thermometer in het midden van de Lamsrack
Zet een Koekenpan op het Vuur en bak de Champignons, Rode Peper, Prei, Courgette en de Ui licht bruin
Haal het hierna uit de Koekenpan en vul de Gele Paprika en Aubergine om en om met het mengsel en Geraspte Kaas
Zet hierna apart
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe en indirecte hitte tot 180 a 200 Graden Celsius
Leg de Aubergine en de Gele Paprika op een stuk Aluminiumfolie
Leg de Lamsrack op de directe zone en de gevulde Paprika en Aubergine op de indirecte zone
Het Lamsrack keer je af en toe om en gaar je tot een temperatuur van 53 Graden, hierna laat je hem even onder Aluminiumfolie rusten
Verwarm ondertussen de Champignonsaus
De gevulde Gele Paprika en Aubergine haal je van de Barbeque als de Geraspte Kaas gesmolten is
Eet Smakelijk!