Ga naar de inhoud

BBQ-Gek Recepten voor de Barbeque

Shakshuka Lunch

Weer eens een andere Lunch in elkaar gezet met een pittige bite. Shakshuka, met Tomaten en Ei gecombineerd op een donkerbruin geroosterd sneetje Brood

Benodigdheden:
2/3 Rode Ui
2/3 theelepel Ras El Hanut
1 teentje Knoflook
1/3 Rode Paprika
2/3 Groene Peper
2/3 blikje Tomatenblokjes
2 Eieren
Olijfolie
wat Koriander
Zeezout naar smaak
Peper naar smaak
Water
Brood (zo veel smaken dus volledig naar wens)

Voorbereiding:
Pel en snipper de Ui
Snijd de Knoflook en Groene Peper fijn
Snijd de Rode Paprika in blokjes

Bereiding:
Bak de Ui met Zout in wat Olijfolie ongeveer 5 Minuten
Voeg nu de Ras El Hanut, Knoflook, Groene Peper en Rode
Paprika toe en bak het weer voor 5 Minuten
Doe hierna de Tomatenblokjes erbij en vul dit aan met 1/3 tot 1/2 blikje Water
Breng het op smaak met vers gemalen Peper en Zeezout
Laat alles nu aan de kook komen en hierna 5 Minuten pruttelen
Maak met de achterkant van een lepel twee kuiltjes in de Saus en breek in ieder kuiltje een Ei
Dek de Pan af met Aluminiumfolie en laat het 7 a 8 Minuten op een lage temperatuur een geheel worden