Ga naar de inhoud

Spek Kushiyaki 串焼き

In de Japanse keuken verwijst "kushiyaki" naar alle voedingsmiddelen die aan spiesjes geregen en gegrild worden. Dit omvat rundvlees, kip, varkensvlees, ingewanden, zeevruchten en groenten.

Benodigdheden:
300 gram Buikspek zonder zwoerd
100 milliliter Sake
1 theelepels Zout

Voorbereiding:
Snijd het Buikspek in mooie blokjes zodat het op een spies past
Meng de Sake met de twee theelepels Zout en los het op
Zet het in de Koelkast en laat het minimaal 4 uur intrekken

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 200 Graden
Ondertussen dep je het Buikspek droog met Keukenpapier en doe je het op een Spies
Leg de Spies op de Barbeque en laat het onder regelmatig omdraaien mooi donkerbruin bakken

Suggestie:
Heerlijk met een zoete Miso Saus (zie hier)

いただきます Itadakimasu