Benodigdheden:
1 bol Molino Dalla Giovanna Tipo 00 pizzameel (het recept vind je hier)
Tomatensaus naar smaak (het recept vind je hier)
1/3 Rode Peper
1/3 Groene Peper
1 plak Boeren Beenham
3 plakjes Salami
50 gram Kippendij Filet
Santa Maria Chili Explosion Peper
Geraspte Kaas naar smaak
Spinazie naar smaak
1/4 Gele Paprika
wat Semola Maismeel
30 gram Champignons
Wat Uienringen
Oregano
1 Ei
Olijfolie
Voorbereiding:
Snijd de Kippendij Filet in kleine blokjes en bestrooi ze royaal met de Santa Maria Chili Explosion Peper
Doe wat Olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes Kippendij Filet rondom bruin, laat het hierna afkoelen voor gebruik
Was en snijd de Rode en Groene Peper in dunne ringetjes
Maak de Champignons schoon en snijd in dunne plakjes
Was de Gele Paprika en snijd in dunne reepjes
Laat de Spinazie uitlekken en duw al het vocht eruit in een theezeefje
Pel de Ui en Snijd hem in dunne ringen
Bak alvast het Ei in een koekenpan en laat de dooier heel als dat lukt
Doe op het aanrecht of Pizzaschep wat Semola Maismeel om te zorgen dat de Pizzabodem niet vastplakt
Bereiding:
Steek de Pizza Oven aan op 400 a 450 graden, of een elektrische oven op de hoogste stand voorzien van een Pizzasteen
Maak van de bol Deeg een mooie ronde Pizza
Besmeer deze licht met de San Marzano Pizzasaus
Strooi Geraspte Kaas over de Pizzasaus
Scheur de Boeren Beenham in stukjes en leg op de Pizza gevolgd door de Salami plakjes
Nu doe je de Champignons, Paprika en de Pittige Kip op de Pizza en verdeel je wat Spinazie tussen de ingrediënten
Daarna de Uien ringen en bestrooi het weer met wat Geraspte Kaas naar smaak
Maak het af met de Oregano
Zet de Pizza in de Pizza Oven (of in de elektrische oven op de hoogste stand voorzien van een Pizzasteen)
Als de Pizza bijna klaar is doe je het gebakken Ei op in het midden op de Pizza
Eet Smakelijk!
Pizza Pollo Piccante


Een lekkere pittige Pizza met goed gekruide Kippendij Filet Spinazie, groenten en Geraspte Kaas. Altijd te weinig!
- Boeren Beenham, Champignons, Ei, Gele Paprika, Geraspte Kaas, Groene Peper, Kippendij Filet, Molino Dalla Giovanna Tipo 00, Olijfolie, Oregano, Rode Peper, Salami, Santa Maria Chili Explosion, Semola Maismeel, Spinazie, Tomaten Saus, Ui