Benodigdheden:
1 Oerhammetje van ongeveer 300 gram
2 eetlepels Memphis Great Goods BBQ saus
1 eetlepel Honing
1/2 eetlepel Bruine Basterdsuiker
1 klontje Roomboter
175 gram Italiaanse Sperziebonen (zie hier)
Voorbereiding:
Verwijder eventueel het overtollige vet van het Oerhammetje
Maak de saus van de BBQ Saus, Honing en Bruine Basterdsuiker
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot maximaal 120 graden indirecte hitte
Voeg wat Rookhout toe en rook de Oerham tot een kerntemperatuur van 53 Graden
Haal het Oerhammetje van de Barbeque en smeer deze rondom in met de Barbeque Saus
Verpak hem met een klontje Roomboter in Aluminiumfolie en leg het weer op de Barbeque
Gaar het geheel tot 65 tot 68 Graden, pak hem hierna uit, smeer nogmaals in met de Barbeque Saus en bak hem af met de directe hitte
Bij een kerntemperatuur van 80 tot 82 Graden is het Oerhammetje klaar en super mals om gegeten te worden
Suggestie:
Heerlijk met de Italiaans gekruide Sperzieboontjes en Krieltjes uit de Frietpan
Eet Smakelijk!
Oerhammetje (Pigwing)


Een lekker sappig Oerhammetje wat door de lage temperatuur bereiding zo mals is. Lekker met Italiaanse Sperzieboontjes en Krieltjes uit de Frietpan
- Bruine Basterdsuiker, Great Goods Memphis Barcecuesaus, Honing, Italiaanse Sperzieboontjes, Oerhammetje, Roomboter