Benodigdheden:
500 gram Krieltjes
16 plakken Pannenkoeken Spek
wat Boter om in te bakken
Voorbereiding:
Maak de Krieltjes schoon
Snijd de Pannenkoeken Spek door de helft
Bereiding:
Kook de Krieltjes even voor en laat ze afkoelen
Steek de Barbeque aan tot 180 graden met directe en indirecte hitte
Zet een Skillet op het Rooster en bak de Krieltjes even licht aan in wat Boter
Haal ze hierna uit de Skillet en laat ze in een vergiet even afkoelen en uitlekken
Als ze wat afgekoeld zijn dan leg je een Plakje Pannenkoeken Spek op een plank en rol je hier een Krieltje in
Steek hem zo op een spies zodat het Spek niet los kan laten
Als je ze allemaal op de Spies hebt zitten dan leg je ze op de directe hitte op de Barbeque
Houd het goed in de gaten want dit kan snel verbranden, dus keer hem op tijd om
Is de Spek lekker bruin dan kan je de Spiesen verplaatsen naar de indirecte hitte en nagaren tot ze klaar zijn
Suggestie:
Heerlijk bij een Sjashliek en gerkuide Sperziebonen
Eet Smakelijk!