Benodigdheden:
500 gram Kippendijen Filet of Kipfilet
2 Paprika’s
2 Uien
8 plakken Pannenkoek Spek
Sjasliek kruiden
Voorbereiding:
Snijd de Filet in stukken en doe de Kruidenmix royaal over de stukken
Zet het hierna terug in de koelkast voor ongeveer 6 tot 8 uur
Haal na deze tijd de Sjasliek uit de koelkast
Rijg ze om en om met de ingrediënten
Bereiding:
Steek de BBQ aan met het spit en directe hitte met een temperatuur van 180 – 200 Graden
Doe, als deze temperatuur bereikt is, de pennen in de houder en laat het Spit draaien
Tijd om de Sjasliek te garen tot minimaal 74 graden is ongeveer 30 minuten
Suggestie:
Maak ook lekker met Prinsessenbonen, gebakken Aubergine met Tomaat die je lekker kruid met Peper en Zout of een Italiaanse kruidenmix op de Plancha