Ga naar de inhoud

Aubergine met Ham en Feta

Aubergine met Ham en Feta
Een lekker Groente gerecht met Feta en Mozzarella en Ingelegde Jalapeno Pepertjes. Simpel en snel te bereiden

Benodigdheden:
1 Aubergine
2 eetlepels Passata
wat Ingelegde Jalapeno Peper
1/2 Geroosterde Paprika
1/2 blok Feta
4 bolletjes Mozzarella
50 gram Boeren Beenham blokjes
Olijfolie
Zeezout
Zwarte Peper
Nihon No Maguro (Japanse Tonijn)
Pittige Hellmans Mayonaise

Voorbereiding:
Snijd de Aubergine in de lengte doormidden en maak kruiselingse sneden in het vruchtvlees
Bestrijk het vruchtvlees met wat Olijfolie en bestrooi het dan met wat Zeezout

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 200 Graden indirecte hitte
Leg de Aubergine met het vruchtvlees naar beneden op Bakpapier en leg dit op het Rooster
Na ongeveer 30 minuten is het vruchtvlees gaar en dan haal je ze van het Rooster
Prak nu met een vork voorzichtig het vruchtvlees fijn waardoor er ruimte in de Aubergine ontstaat en strooi er wat Zwarte Peper naar smaak op
Doe nu in de ontstane ruimte op ieder deel 1 eetlepel Passata, 25 gram Boeren Beenham blokjes, de helft van de Geroosterde Paprika en verkruimel er de helft van de Feta in en beleg dit weer met 2 bolletjes mozzarella
Zet de Aubergines nu met het vruchtvlees naar boven weer op het Rooster totdat de Kazen zijn gesmolten, dit duurt ongeveer 7 a 8 minuten
Haal de Aubergine van het Rooster en leg op een schaal
Leg nu wat Ingelegde Jalapeno Peper stukjes op de Aubergine

Suggestie:
Dit heerlijke groentegerecht smaakt heerlijk met de Nihon No Maguro (Japanse Tonijn), Pittige Hellmans Mayonaise en gebakken Frietjes

Eet Smakelijk!