Ga naar de inhoud

Nihon No Maguro (Tonijn)

Een snel recept met een verassende Japanse smaak voor de Tonijnsteak aangevuld met gevulde Portobello en Aubergine

Benodigdheden:
300 gram Tonijnsteak
15 ml Sojasaus
30 ml Olijfolie
30 ml Sake
1 teentje Knoflook
1/2 Groene Peper
1 theelepel Gember

Voorbereiding:
Dep de Tonijnsteak droog
Snijd de Groene Peper en Knoflook zeer fijn
Rasp de Gember fijn
Meng alle ingrediënten voor de Marinade in een kom en roer het goed door elkaar
Doe de Tonijnsteak in een Vacuumzak (of ZipLock zak) en voeg de Marinade toe
Sluit de zak met zo min mogelijk lucht en leg voor minimaal 2 uur in de Koelkast

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 200 Graden
Haal de Tonijnsteak uit de Zak
Vet het Gietijzeren Rooster in met wat Olijfolie zodat de Tonijnsteak niet blijft plakken
Leg de Tonijnsteak op het rooster en keer deze na 3 minuten om en bak dan nog eens 3 minuten

Suggestie:
Ik heb deze Tonijnsteak geserveerd met gestoomde Aubergine voorzien van wat Olijfolie en Kerriepoeder en hierna bestrooid met wat Zeezout.
Deze in Aluminiumfolie gelegd en 15 minuten op de Barbeque laten stomen
De gevulde Portbello’s heb ik gemaakt met het recept dat hier staat

Dōzo omeshiagarikudasai (eet smakelijk)