Ga naar de inhoud

Zalm Tandoori Spies

Een Spies van Zalm en Paprika gemarineerd in Griekse Yoghurt. Lekker, lekker, lekker!

Benodigdheden:
400 gram Zalm Filet
1 eetlepel Kerriepoeder
1 eetlepel Griekse Yoghurt
1 teentje Knoflook
1 eetlepel Olijfolie
1 Gele Paprika
1 Rode Paprika
2 Bosuitjes
1 Limoen
Zeezout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak

Voorbereiding:
Pel de Knoflook en hak hem zeer fijn
Snijd de Zalm Filet in mooie blokjes
Doe in een kom de Kerriepoeder, Griekse Yoghurt, Knoflook, Olijfolie, Zeezout en Zwarte Peper
Meng dit goed door elkaar en doe dan de Zalm Filet blokjes in de Marinade en laat het 1 uur marineren
Was beide Paprika’s en snijd deze in blokjes ter grootte van de blokjes Zalm Filet
Na een uur doe je op een spies eerst een stukje Paprika, dan een blokje Zalm Filet en zo om en om totdat je alle Zalm Filet hebt verwerkt

Bereiding:
Steel de Barbeque aan tot 180 graden met directe hitte
Vet het rooster van de Barbeque een beetje in zodat de Zalm Spiesjes niet teveel blijven plakken (ik gebruik hier de Rotisserie Flat Rack voor)
Rooster het geheel in circa 10 minuten om en om gaar

Eet Smakelijk!