Ga naar de inhoud

Zalm schotel met Fusilli

Een heerlijke schotel, Romig, Zacht en toch een goede Bite door de Fusilli. Zorg dat je altijd genoeg hebt want het verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Benodigdheden:
3 Zalmfilets à 180 gram
1 Rode Ui
1 Rode Paprika
1 Oranje Paprika
1/2 Prei
250 gram Champignons
1/4 Courgette
250 gram ongekookte Fusilli
100 gram Zeezout
100 gram Bruine Basterdsuiker
Zwarte Peper
Arachide Olie
300 à 400 milliliter Kookroom (meer of minder naar smaak)

Voorbereiding:
Maak de Zalmfilets schoon en graat vrij
Doe in een bak het Zeezout en de Bruine Basterdsuiker en meng goed door
Leg de Zalmfilets in de bak en schep het mengel ook over de bovenkant van de Zalmfilets
Zet de afgesloten bak in de Koelkast voor minimaal 2 uur

Snijd de Paprika’s in blokjes, de Prij in ringen en de Courgette in blokjes
Was deze ingredienten in een vergiet en laat uitlekken
Pel de Ui en snijd in wat grotere blokjes
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Haal de Zalmfilets uit de Koelkast en spoel ze af onder de koude kraan
Dep ze droog met Keukenpapier en plaats het nog even in de Koelkast zodat het droogt

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 90 graden en plaats de rookhout plankjes
Haal de Zalmfilets uit de Koelkast en leg ze op de Rookplankjes, steek eventueel een thermometer in de Zalmfilets
Rook de Zalmfilets tot ongeveer 49 à 50 graden en haal ze dan van de Barbeque, dek ze licht af met Aluminiumfolie
Kook alvast de Fusilli volgens voorschrift maar niet door en door gaar
Stook de Barbeque verder op met indirecte hitte van 180 graden en plaats alvast een Plancha zodat deze opwarmt
Als hij op temperatuur is doe je de Arachide Olie in de Skillet en bak je de Ui even wat gaar, niet bruin!
Doe nu de Prei, Paprika en Courgette bij de Ui en bak het geheel goed door, niet donker bruin dus
Voeg de Champignons toe en schep het geheel weer goed om, laat het even 5 tot 10 minuten bakken
Strooi nu rijkelijk de Zwarte Peper over het gerecht e.e.a. natuurlijk naar je eigen smaak
Nu voeg je de Kookroom toe en laat je het rustig door pruttelen onder regelmatig omscheppen
Tijd om de Fusilli toe te voegen aan het gerecht en weer regelmatig goed omscheppen
Test of de Fusilli weer warm is en leg dan de Zalmfilets in de Skillet, hak deze in grove stukken
Laat het geheel nog even rustig opwarmen zodat de Zalmfilets op temperatuur zijn
Serveer de Schotel netjes op een diep bord!

Eet Smakelijk!