Ga naar de inhoud

Varkenshaas Medaillon met spek

Varkenshaas Medaillon met spek
Super simpel, snel en oh zo lekker. Door het rustig garen blijven alle vleessappen in het vlees zitten. Samen met de Champignon Peper saus is dit een voortreffelijke maaltijd

Benodigdheden:
3 Varkenshaasjes a 250 gram
6 plakjes Pannenkoeken Spek
Zwarte Peper
Zeezout
6 Saté prikkers

Eventueel Champignon Peper Saus (zie hier)

Voorbereiding:
Zet de Saté prikkers even in koud water zodat ze vochtig worden
Dep de Varkenshaasjes droog en snijd deze doormidden
Bestrooi ze rijkelijk met de Zwarte Peper en Zeezout
Zet de gesneden stukken op zijn kant en duw het een beetje in elkaar zodat het wat rond is
Neem nu een plak Pannenkoeken Spek en wikkel dit om het halve Varkenshaasje
Zet dit dan weer vast met een Saté prikker

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 graden directe en indirecte hitte
Leg de Varkenshaasjes met de vleeskant op het rooster met indirecte hitte
Gaar het tot 32 a 34 Graden en draai het dan om naar de andere vleeskant
Als de kerntemperatuur dan 64 Graden is dan leg je ze op de Pannenkoeken Spek kant op de zone met directe hitte
Hou het goed in de gaten zodat het Pannenkoeken Spek niet verbrand

Suggestie:
Heerlijk met de Champignon Peper saus en Bloemkool

Eet Smakelijk!