Benodigdheden:
1/2 Ui
125 gram Champignons
2 theelepels Carbonell Groene Peperkorrels in vocht
30 gram Roomboter
30 gram Bloem
500 milliliter Kalfs Bouillon
Zeezout (fijn)
Kookroom naar wens en smaak
Voorbereiding:
Pen en snipper de Ui zeer fijn
Maak de Champignons schoon en snijd in kleine stukjes
Bereiding:
Smelt de Roomboter op een laag vuur en fruit hierin eerst de Ui zachtjes aan
Als ze iets kleuren voeg je de Bloem toe en roer dit goed door
Nu voeg je langzaam de Kalfs Bouillon toe onder goed roeren met een garde, er mogen geen klontjes meer in zitten
Doe de schoongemaakte en gesneden Champignons bij de saus en roer het even goed door
Laat de Saus op wat lager vuur indikken tot de gewenste dikte en breng op smaak met wat fijn Zeezout
Als laatste voeg je de theelepels Groene Peperkorrels toe en roer het nog even goed door
na ongeveer 4 minuten kan je de Saus van het vuur halen en wegzetten tot gebruik
Als je de Saus weer opwarmt om te gaan gebruiken dan voeg je naar smaak en wens nog wat Kookroom toe
Eet Smakelijk!