Ga naar de inhoud

Tomaten à l’ancienne

Een lekkere gevulde Tomaat met Ham en Champignon. Een oude klassieker en ook Escoffier gebruikte hem

Benodigdheden:
2 Tomaten
1 grote Champignon
1/2 teentje Knoflook
wat dobbelsteentjes Boeren Beenham
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak
paar druppels Olijfolie

Voorbereiding:
Maak de Champignon schoon en hak hem in kleine stukjes
Pel de Knoflook en hak deze zeer fijn
Snijd de Boeren Beenham in kleine blokjes
Snijd het kapje van de Tomaten aan de steelkant af en haal het vruchtvlees en de pitjes eruit, let op dat je de rest van de Tomaat niet beschadigd en bewaar de kapjes
Doe wat Zwarte Peper, Zeezout, een paar druppels Olijfolie en het zeer fijn gehakte Knoflook in de Tomaat

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden direct en indirect of direct met een gietijzeren schaaltje wat iets is ingevet met Olijfolie
Zet de Tomaten op de indirecte zone en laat deze 5 a 6 minuten verwarmen zodat de Olijfolie, Zwarte Peper, Zeezout en Knoflook wat vermengen
Haal hierna de Tomaten van de Barbeque en laat ze met de open kant naar beneden uitlekken
Vul hierna de Tomaten met de gehakte Champignon en de blokjes Boeren Beenham
Snijd van het kapje van de Tomaat een dunne ring af zodat deze weer op de Tomaat kan met wat ruimte, en zet hem er op
Zet nu de Tomaten weer in de Barbeque en laat dit ongeveer 12 minuten bakken, je kunt hierbij wisselen tussen de warmte zone’s
Haal de Tomaten van de Barbeque af en garneer deze eventueel met wat Gemengde Sla en/of Komkommer

Suggestie:
Een voortreffelijk bijgerecht bij een Ossenhaas met Currysaus! (zie hier)

Eet Smakelijk!