Ga naar de inhoud

Ossenhaas met Romige Curry

Wat een super gerecht, snel klaar en een smaak die je zeker niet wilt missen.

Benodigdheden:
250 gr Ossenhaas Puntjes
voor de Currysaus:
250 ml Slagroom (Debic 35%)
2,5 gr Zout
0,5 gr Paprikapoeder
0,25 gr Cayennepeper
0,25 theelepel Komijnzaad
25 ml Citroensap
12,5 ml Olijfolie
1 teentje Knoflook
1 gr Kerriepoeder (naar smaak meer)
Peper
Zout

Voorbereiding:
Pel de Knoflook en hak deze zeer fijn
Snijd de Ossenhaas in mooie gelijke stukjes en doe ze op een spies

Bereiding:
Steek alvast de Barbeque aan met directe hitte tot 180 a 200 Graden
Doe deze in de Pan of Skillet en bak ze goudbruin
Voeg hierna het Kerriepoeder toe en bak het even mee
Hierna doe je de overige ingrediënten bij de Knoflook en breng je het aan de kook
Laat alles even goed door pruttelen en voeg naar smaak nog eventueel Peper en/of Zout toe
Houd de Currysaus warm tot de Ossenhaas op de spies klaar is
Gril de Ossenhaas aan alle kanten even bruin
Haal de Ossenhaas van de Spies en besprenkel het met de Romige Currysaus

Oh oh wat is dit lekker!