Ga naar de inhoud

Tomahawk met Champignonsaus

Een Tomahawk is superzacht vlees als je het Reversed Sear maakt. Daarna even affikken en met een Champignon-Whiskey saus afgemaakt....

Benodigdheden:
1 Tomahawk
2 porties Champignon Whiskey Saus (zie hier)
Maldon Zout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak

Voorbereiding:
Haal de Tomahawk uit de Koelkast en de verpakking ruim een uur voordat je hem op de Barbeque wilt leggen
Je kan het vlees met Zwarte Peper en Zout bestrooien maar ik doe dit aan het eind van de bereiding
Wikkel het bot in Aluminiumfolie zodat deze niet verbrand

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte van 110 graden
Leg de Tomahawk op de Barbeque, gebruik een Kernthermometer en gaar tot een temperatuur van ongeveer 48 graden
Nu haal je de platesetter van de Barbeque en stook je hem op naar 220 à 240 graden
Gril de Tomahawk nu op de Barbeque af, ongeveer 2 à 3 minuten per kant
Laat hierna de Tomahawk 2 à 3 minuten rusten onder los Aluminiumfolie
Snijd nu eerst het vlees langs het bot af en daarna in plakken
Bestrooi het met de Zwarte Peper en het Maldon Zout
Serveer op het bord en maak het af met de Champignon-Whiskey Saus

Eet Smakelijk!