Benodigdheden:
1 Kalkoenfilet a 225 gram
1/2 Aubergine
1 Rode Paprika
150 milliliter Pizzasaus (restantje, zie hier het recept) Heb je geen Pizzasaus dan doe je wat meer Passata en wat gehakte Basilicum er door
100 milliliter Tomaten Passata
100 milliliter Crème Fraiche
Italiaans gekruide Krieltjes
Sperzieboontjes van Hak
Arachide Olie
Zwarte Peper
Zeezout
Voorbereiding:
Was de Aubergine, snijd in plakjes en dan in blokjes
Was de Rode Paprika en snijd in kleine reepjes
Dep de Kalkoenfilet droog en bestrooi hem rijkelijk met Zwarte Peper en Zeezout
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 Graden directe en indirecte hitte en warm alvast een Skillet op op de indirecte zone
Doe wat Arachide Olie in de Skillet en bak de Aubergine en Rode Paprika totdat het begint te kleuren
Voeg dan de Pizzasaus en de Tomaten Passata toe en meng het geheel goed door, eventueel kan je nog wat Zwarte Peper en/of Zeezout toevoegen naar smaak
Leg de Kalkoenfilet op de directe zone en bak deze onder regelmatig omdraaien tot een kerntemperatuur van 68 Graden
Roer nu de Crème Fraiche door het Tomatenmengsel in de Skillet en roer het weer goed door
Leg de Kalkoenfilet in de Skillet en gaar deze door tot 72 Graden
Haal alles van de Barbeque en garneer het op een mooi bord
Buon Appetito!