Ga naar de inhoud

Szechuan Aubergine Kip

Szechuan Aubergine Kip
Wat een heerlijk recept is dit met malse Kipfilet die lekker pittig is en de Aubergine met een pittig vleugje van Chili Olie en Szechuan Peper

Benodigdheden:
1 Aubergine
1 Kipfilet
1 eetlepel Gochujang
wat Olijfolie
1 eetlepel Sojasaus
1,2 Bosuitje
2 teentjes Knoflook
1,5 centimeter Gember
40 milliliter Arachide Olie
1,5 eetlepel Chili Olie met Crisp
1/2 eetlepel Sojasaus
1/2 eetlepel Chinkiang 
1/4 theelepel Kristalsuiker
1/2 theelepel Szechuanpeper

Voorbereiding:
Snijd het wit van het Bosuitje fijn, het groen gedeeltje snijd je in ringen en zet je apart voor de garnering
Pel de Knoflook en rasp deze samen met de Gember
Was de Aubergine en dep deze droog
Snijd de Kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter en doe ze op een Spies
Meng de Gochujang met de Sojasaus, roer goed door en voeg wat Olijfolie toe om deze smeerbaar te maken
Smeer de Kipfilet op de Spies rondom goed in met het mengsen en zet even in de Koelkast tot gebruik

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 190 Graden directe en indirecte hitte
Prik in de Aubergine wat gaatjes met een vork zodat deze niet kan ontploffen
Bak hem eerst rondom op de directe zone behoorlijk zwart en verplaats hem daarna naar de indirecte hitte zodat deze verder gaart en zacht is
Dit kan 30 tot 45 minuten duren
Na 20 minuten leg je de Spies met de Kipfilet op de Barbeque

Doe het wit van het Bosuitje, Knoflook en Gember in een steelpannetje met de Arachide Olie en op matig vuur
Gaar dit voor 5 tot 7 minuten
Is de Aubergine boterzacht dan haal je hem van de Barbeque, sniijd hem doormidden en laat even wat afkoelen
Als hij iets is afgekoeld dan schep je het vruchtvlees uit de schil

Snijd het Vruchtvlees in grove stukken en leg op een mooi bord
Giet hierna de Sticky saus erover, voeg de Chili Olie met Crisp, Sojasaus, Zwarte Azijn en Kristalsuiker toe
Bestrooi het met vers gemalen Szechuanpeper, roer alles door en top af met de Groene Bosui ringen
Haal de Kipspies van het vuur als hij een kerntemperatuur van 72 Graden heeft en leg het bij de Aubergine

Eet Smakelijk!