Benodigdheden:
100 gram Tonijn (vers of uit blik)
1 Avocado
wat Citroensap
Japanse Mayonaise als je dat lekker vind
Overige:
Sushi Rijst (zie hier)
Nori vellen
Water om het Nori vel te bevochtigen
Voorbereiding:
Als je Tonijn uit blikt hebt laat je deze uitlekken en doe daarna wat Citroensap door de Tonijn mengen
Halveer de Avocado en verwijder de pit
Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in plakjes
Bereiding:
Leg het Nori vel met de glanzende kant op een schone Theedoek
Maak je vingers een beetje nat en spreid de Sushi Rijst gelijkmatig over het Nori vel
Laat aan het eind van het Nori vel 3 centimeter vrij zodat je hem straks kan dichtmaken
Spreid het Tonijn mengsel in een rijtje uit over de voorste rand van de Sushi Rijst
Leg nu wat Avocado naast de Tonijn en laat 1 centimeter vrij
Rol nu voorzichtig maar stevig het Nori vel op tot de verste rand
Bevochtig nu het laatste stuk van het Nori vel en druk de rand stevig aan
Maak een scherp mes vochtig en snijd de Sushi rol in stukken
Suggestie:
Ik vind Tonijn heerlijk met wat Japanse Mayonaise, iets zurig maar geeft meer smaak
Ook kan je deze variant maken met Gerookte Zalm, is ook erg lekker!
Eet Smakelijk!