Benodigdheden:
300 gram Japanse Rijst
390 gram Water
2 eetlepels Rijst Azijn
2 eetlepels fijne Kristalsuiker
1 eetlepel Zout
Voorbereiding:
Spoel de Rijst als eerste goed af en zorg dat er alleen nog schoon water van de Rijst afkomt, dus meerdere malen nieuw water toevoegen en wassen
Doe de Rijst in een Pan en voeg het Water toe
Meng de Rijst Azijn, Kristalsuiker en Zout door elkaar net zo lang totdat de Kristalsuiker is opgelost
Bereiding:
Zet de Pan op hoog vuur en breng aan de kook
Als het kookt dan zet je het vuur lager en doe je de deksel op de Pan
Nu wacht je 15 minuten, haal niet de deksel van de Pan (ook niet om te kijken)
Zet het vuur uit en haal de deksel van de Pan en schep de Rijst luchtig door met een vork (od gebruik natuurlijk Chopsticks)
Leg dan de deksel weer op de Pan voor 5 minuten, zo wordt de rest van het vocht opgenomen en het helpt ook om het zetmeel op de bodem op te lossen
Als laatste meng je wat van het Rijst Azijn mengsel over of door de Rijst
Suggestie:
Deze Rijst is de perfecte toepassing om Sushi te maken met verschillende ingrediënten!
Eet Smakelijk!