Ga naar de inhoud

Sushi Pikante Tonijn

Een pikant stukje Sushi van Tonijn, zowel uit blik als vers, is een lekker hapje tussendoor of als een complete Sushi maaltijd met verschillende ingrediënten

Benodigdheden:
100 gram Tonijn (vers of uit blik)
2 Lente Uitjes
2 eetlepels Yofresh
1 eetlepel Sriracha (of een andere Chilisaus)
1 theelepel Geroosterd Sesamzaad

Overige:
Sushi Rijst (zie hier)
Nori vellen
Water om het Nori vel te bevochtigen

Voorbereiding:
Bak in een droge Koekenpan het Sesamzaad goudbruin en zet apart zodat het afkoeld
Als je Tonijn uit blikt hebt laat je deze uitlekken
Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar

Bereiding:
Leg het Nori vel met de glanzende kant op een schone Theedoek
Maak je vingers een beetje nat en spreid de Sushi Rijst gelijkmatig over het Nori vel
Laat aan het eind van het Nori vel 3 centimeter vrij zodat je hem straks kan dichtmaken
Spreid het Pikante Tonijnmengsel in een rijtje uit over de voorste rand van de Sushi Rijst, laat 1 centimeter vrij
Rol nu voorzichtig maar stevig het Nori vel op tot de verste rand
Bevochtig nu het laatste stuk van het Nori vel en druk de rand stevig aan
Maak een scherp mes vochtig en snijd de Sushi rol in stukken

Suggestie:


Eet Smakelijk!