Ga naar de inhoud

Stokbrood bakken

Stokbrood bakken
Wat is er lekkerder dan je eigen Stokbrood te bakken? Heerlijk vers en je kan het voor alles gebruiken

Benodigdheden:
275 gram Patentbloem
175 milliliter Handwarm Water
5 gram Instant Gist
5 gram Zout
Olijfolie
Water (om in de Oven te zetten)

Voorbereiding:
Doe het Water in een kom en voeg de Instant Gist toe
Meng het goed met een Garde en laat dit 10 minuten Gisten
Nu kan je de Patentbloem en Zout toevoegen
Kneed het met de hand of in een Keukenmachine voor ongeveer 10 tot 15 minuten totdat je een mooi soepel deeg hebt
Maak van het Deeg een mooie bal
Vet een schaal in met wat Olijfolie en leg de bol Deeg er in en dek het af met Huishoudfolie
Laat dit 1,5 tot 2 uur rijzen, het moet verdubbeld zijn in grootte
Na deze tijd haal je het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooid oppervlak
Kneed het nog even, vouw het in de lengte en rol het op
leg het op een stuk Bakpapier, bestrooi het met nog wat Bloem en dek het weer af voor 30 minuten
Snijd hierna met een scherp mes over de lengte een keep op 45 Graden

Bereiding:
steek de Oven aan tot 250 Graden Celsius
Leg het deeg met het bakpapier in de Oven
Zet onderin de Oven een schaaltje water
Na 10 minuten verwijder je het schaaltje Water en bak je het nog ongeveer 10 minuten

Eet Smakelijk!