Ga naar de inhoud

Sockeye Zalm met Pickles

Sockeye Zalm met Pickles
Een verassende manier van Sockeye Zalm met een pittige boventoon maar met de zuren van de Kokkommer en de ingelegde Ui een super diner

Benodigdheden:
200 gram Sockeye Zalmfilet zonder huid
1/4 Komkommer
2 eetlepels Lichte Sojasaus
1/2 eetlepel Chili Olie
1/2 eetlepel Maldon Zout
1/2 Citroen
1 theelepel Olijfolie
Zwarte Peper naar smaak
fijn Zeezout naar smaak
fijne Kristalsuiker naar smaak
Ingelegde Rode Ui naar smaak (zie hier)
300 gram Witte Asperges
Plakje Bacon naar smaak

Voorbereiding:
Snijd de Komkommer in blokjes
Meng het met een beetje Rijstazijn, wat fijn Zeezout en de Chili Vlokken (eventueel kan je wat fijne Kristalsuiker toevoegen)
Meng de Lichte Sojasaus met de Chili Olie, Olijfolie en het sap van een halve Citroen
Smeer de Sockeye Zalmfilet met het mengsel in met een kwastje
Leg de Sockeye Zalmfilet op een rookplank
Maak de Asperges schoon met een dunschiller (je kan ze eventueel even kort voorkoken)

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 60 Graden met directe en indirecte hitte
Leg de Asperges op de Barbeque, Zodra ze wat gaarder worden verplaats je het naar de indirecte zone
Leg de Rookplank op de Barbeque en laat deze garen tot ongeveer 48 tot 50 graden Kerntemperatuur
Nu leg je de Bacon op de directe zone op de Barbeque en bak ze lekker door
Haal de Zalm, Bacon en de Asperges van de Barbeque en doe er nog wat van het Chili Olie mengsel over de Zalmfilet
Garneer het op een mooi bord en maak het af met de Komkommer en Ingelegde Rode Ui

Eet Smakelijk!