Ga naar de inhoud

Shortrib met Bouillon

Shortribs is door de langzame bereiding een lekker stuk mals vlees. Ik heb gekozen voor de Runderbouillon zodat de Shortribs lekker mals blijven

Benodigdheden:
2 kilo Shortribs
1/3 liter Runderbouillon
2 eetlepels Zeezout
2 eetlepels Zwarte Peperkorrels
2 eetlepels Knoflookpoeder

Voorbereiding:
Een dag van tevoren doe je de Kruiden even in een hakmolen en vermaal het
Snijd het overtollige vet van de Shortribs en bestrooi het rijkelijk met de Kruiden
Pak het in met Huishoudfolie en laat het in de Koelkast overnachten

Bereiding:
Haal de Shortribs een uur vantevoren uit de Koelkast
Steek de Barbeque aan tot 110 a 120 Graden indirecte hitte
Doe wat Appel Rookhout op de gloeidende kolen en leg de Shortribs op het rooster
Laat dit rustig garen tot een temperatuur van 74 Graden (dit duurt 3 a 4 uur)
Hierna pak je de Shortribs in met Aluminiumfolie en giet er wat van de Runderbouillon bij
Vouw het dicht en leg weer op de Barbeque tot een kerntemperatuur van 94 a 95 Graden
Haal de Shortribs van de Barbeque, leg op een schaal en smeer nog wat Runderbouillon over de ribs

Eet Smakelijk!