Hoeveelheid voor ongeveer 150 milliliter
Benodigdheden:
2,5 eetlepels geroosterd Sesamzaad
2,5 eetlepels Tahin
2 eetlepels Mirin
2 eetlepels Azijn
1,5 eetlepel Sesamolie
1,5 eetlepel Kristalsuiker
1,25 eetlepel Sojasaus
3/4 eetlepel Mosterd
Snufje Knoflook poeder
Snufje Peper
Snufje Dashi poeder
Water
Zout
Bereiding:
Rooster het Sesamzaad in een droge Koekenpan zodat deze bruin kleuren en de lekkere geur zich verspreid
Doe dan alle ingrediënten in een Keukenmachine zodat het een romige saus wordt
Voor een Salade dressing of Dipsaus voeg je wat water naar behoefte toe
Gebruik je hem als Saus of Glazuur dan laat je hem wat dikker
Eventueel kan je nog wat Zout naar smaak toevoegen
Itadakimasu (いただきます) of te wel Eet Smakelijk!