Ga naar de inhoud

Rosbief met Champignon en Tomaat

Rosbief met Champignon en Tomaat
Een sappige Rosbief met Groenten, Aardappeltjes en een romige saus van Crème Fraiche, Slagroom en Tijm. Wat een sensatie!

Benodigdheden:
4 plakken Rosbief
125 gram Tomaten
125 gram Champignons
! Lente Ui
1 teentje Knoflook
3 a 4 eetlepels Arachide Olie
50 gram Crème Fraiche
50 milliliter Slagroom
1/2 theelepel Tijm
150 gram Aardappeltjes (schijfjes, blokjes alles kan)
Zwarte Peper
Zeezout

Voorbereiding:
Snijd de Tomaten kruiselings in en Blancheer ze 30 seconden in kokend Water
Spoel ze daarna af met koud Water, pel ze en snijd in kwarten
Was de Lente UI en snijd hem in ringen
Pel de Knoflook en hak hem fijn

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 110 Graden
Bereid de Rosbief zoals in dit recept maar snijd hem daarna in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte
Gooi de temperatuur van de Barbeque dan naar 180 Graden en plaats een Skillet op het rooster
Verhit 2 a 3 eetlepels Arachide Olie in de Skillet en bak de Aardappeltjes even lekker aan
Doe dan de Champignons bij de Aardappeltjes, bak even mee en daarna voeg je de Knoflook en Lente Ui toe en bak dat nog eens 5 minuten
Roer nu de Tomaten door het mengsel en breng naar smaak Zwarte Peper en Zeezout toe
Roer nu in een schaaltje even de Crème Fraiche, Tijm en Slagroom door elkaar om straks over de rosbief te doen
Plaats een Platesetter nu onder de Skillet en verlaag de temperatuur naar 150 Graden
Leg nu de plakken Rosbief op het mengsel en verdeel het Crème Fraiche mengsel over de Rosbief plakken en laat het rustig nog even verder garen
Haal nu de Rosbief uit de Skillet, garneer het met de Groenten en geniet van dit heerlijke gerecht

Eet Smakelijk!