Ga naar de inhoud

Rosbief Vleeswaar

Zelf lekkere vleeswaren maken op de Kamado. Simpel snel en Oh wat is dat lekker!

Benodigdheden:
1 Runder Achtermuis
Santa Maria Chili Explosion
Olijfolie

Voorbereiding:
Haal de Runder Achtermuis uit de verpakking en dep hem droog met keukenpapier
Smeer de Runder Achtermuis in met wat Olijfolie en bestrooi hem hierna met de Santa Maria Chili Explosion peper

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte op 110 Graden Celsius
Leg de Runder Achtermuis op de Roosters en gaar hem tot een kerntemperatuur van 48 Graden Celsius
Als de temperatuur bereikt is dan haal je de Runder Achtermuis van de Barbeque en pak je ze losjes in met Aluminiumfolie
Haal nu de Plate Setters uit de Barbeque en stook hem op naar 220 tot 230 Graden
Pak de Runder Achtermuis uit de Aluminiumfolie en laat de korst even lekker bruin aanbraden
Laat hierna de Runder Achtermuis helemaal afkoelen en snijd hem daarna met een Snijmachine in mooie plakjes