Benodigdheden:
4 eetlepels Olijfolie
750 gram Gemende Paddenstoelen
3 teentjes Knoflook
1 Rode Ui
beetje Tijm
1250 milliliter Kippenbouillon
150 gram Mascarpone
wat Peterselie
Voorbereiding:
Maak de Paddenstoelen schoon en snijd deze grof
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Pel en snipper de Rode Ui
Was de Peterselie en hak deze fijn
Bereiding:
Verhit de Olie in een Pan en bak hier op middelhoog vuur de Paddenstoelen totdat ze zijn geslonken en het vocht is verdampt
Haal er wat Paddenstoelen uit voor de garnering
Voeg dan de Knoflook, Rode Ui, Peterselie en Tijm toe en bak 5 minuten op lage stand
Nu doe je de Kippenbouillon erbij en kook het geheel ongeveer 15 minuten
Pureer de Soep en voeg de Mascarpone toe
Roer goed door tot de Mascarpone is gesmolten
Verdeel de Soep over de kommen
Garneer het met wat Paddenstoelen en eventueel extra Peterselie
Eet Smakelijk!