Ga naar de inhoud

Portabello a’la Creme

Een lekker bijgerecht met een Romig karakter door de Spinazie. Deze combinatie met de Teriyaki Groenten maak het gerecht wat pittiger

Benodigdheden:
4 Portabello’s
2 handen Spinazie blaadjes
100 milliliter Kookroom
1/5 Prei
5 plakjes Courgette
1/2 Rode Peper
1/4 Gele Paprika
Olijfolie
3 eetlepels Go-Tan Teriyaki Woksaus
Geraspte Kaas naar smaak

Voorbereiding:
Maak de Portabello’s schoon en verwijder de steel
Was de Prij, Courgette, Gele Paprika en Spinazie blaadjes
Snijd de Courgette en Gele Paprika in kleine stukjes
Snijd de Prei en Rode Peper in ringen

Bereiding:
Steek de Barbeque aan to 190 graden directe hitte en zet alvast een Skillet op het rooster
Als hij op temperatuur is doe je de Kookroom in de Skillet en wacht tot het gaat bruisen
Voeg nu de Spinazie blaadjes toe en laat het geheel slinken totdat de Kookroom bijna volledig is opgenomen
Haal het uit de Skillet en zet apart, maak de Skillet schoon en doe er dan wat Olijfolie in
Roerbak de Prei, Courgette, Gele Paprika en Rode Peper even zodat het iets kleurt
Nu doe je de Teriyaki Woksaus bij de Groenten en roerbak dit even goed door
Haal het hierna uit de Skillet en zet apart
Leg de Portabello’s op een Gietijzeren schaal die je iets invet met Olijfolie
Doe in de Portabello’s eerst een laagje Geraspte Kaas, dan de Spinazie a’la Creme en dan de Wokgroenten met de Teriyaki Saus
Nu leg je op het geheel nog wat Geraspte Kaas
Zet de Schaaltjes met de Portabello’s op het gril rooster en bak deze totdat de Kaas volledig is gesmolten, dit duurt 15 à 20 minuten

Eet Smakelijk!