Benodigdheden:
375 gram Bloem
10 gram Suiker
1/2 theelepel Zout
100 ml Water
225 ml Melk
12 gram gedroogd Bakkersgist
75 ml Zonnebloem Olie
37,5 gram Boter om de bovenkant te bestrijken
Voorbereiding:
Meng de Bloem, Suiker en Zout in een kom
Verwarm de Melk en het Water in een pan tot lauw-warm en los de Gist daarin op
Voeg het hierna toe aan het Bloem mengsel en doe ook de Zonnebloem Olie erbij
Kneed nu alles goed door elkaar, dan kan ook in een Keukenmachine
Laat het hierna 45 minuten op een warme plek rijzen
Rol het deeg uit tot een rechthoek en snijd het dan doormidden
Maak van iedere rechthoek 4 of 6 driehoekjes en rol ze op naar het puntje
Verdeel de rolletjes hierna in twee rijen dicht naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
Laat het op een warme plek nog 15 minuten rijzen
Bereiding:
Verwarm de Oven of Barbeque tot een temperatuur van 200 graden
Smelt de Boter en laat het iets afkoelen
Bestrijk de bovenkant van het Deer met de Boter en plaats in de Oven of Barbeque
In 20 tot 25 minuten is het brood klaar.
Eet smakelijk!