Ga naar de inhoud

Pizza Romige Bacon

Weer eens wat ander dan de gebruikelijke Pizzasaus, nu met Crème Fraîche en Bacon. Wat een heerlijkheid om te eten!

Benodigdheden:
1 bol Molino Dalla Giovanna Tipo 00 pizzameel (het recept vind je hier)
40 a 50 gram Crème Fraîche
50 gram Champignons
1/5 Gele Paprika
wat Rode Peper
wat Groene Peper
30 gram dun gesneden Bacon
Geraspte Kaas naar smaak
Oregano
Semola Maismeel

Voorbereiding:
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes|
Was de Rode en Groene Peper en snijd in ringetjes
Was de Gele Paprika en snijd in dunne reepjes
Doe op het aanrecht of Pizzaschep wat Semola Maismeel om te zorgen dat de Pizzabodem niet vastplakt

Bereiding:
Steek de Pizza Oven aan op 400 a 450 graden, of een elektrische oven op de hoogste stand voorzien van een Pizzasteen
Maak van de bol Deeg een mooie ronde Pizza
Bestrijk deze royaal met de Crème fraîche en bestrooi het met Geraspte Kaas naar smaak
Verdeel de Champignons over de Kaas zodat deze goed belegd is
Leg nu de Gele Paprika op de Pizza en scheur de Bacon in wat kleinere stukken en verdeel ze
Dan doe je de Rode en Groene Pepers er op, bestrooi het weer met wat Geraspte Kaas en maak het af met wat Oregano
Zet de Pizza in de Pizza Oven (of in de elektrische oven op de hoogste stand voorzien van een Pizzasteen)

Eet Smakelijk!