Ga naar de inhoud

Pittige Kipburger

Pittige Kipburger
Een snelle en lekkere Kipburger op een vers Broodje van de Bakker met Lolo Rosso Sla en de Pittige Hellmans Mayo maakt dit tot een erg smaakvol gerecht

Benodigdheden:
600 gram Kipfilet
60 gram Cornflakes
1 eetlepel Mosterd
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Cayenne Peper
2 theelepels Knoflook Poeder
1 theelepel Uien Poeder
1 theelepel fijn Zeezout
2 theelepels gemalen Witte Peper
6 blaadjes Lolo Rosso
Olijfolie
Pittige Hellmans Saus naar smaak (zie hier)

Voorbereiding:
Maak de Cornflakes fijn in een Vijzel of met de hand, dat kan natuurlijk ook
Snijd de Kipfilet in grove stukken en maal het hierna fijn in een Foodprocessor tot gehakt
Doe alle ingredienten bij het gehakt en meng het goed door elkaar
Dek het geheel af en laat het 2 uurtjes opstijven in de Koelkast
Hierna maak je bollen van 100 gram met wat vochtige handen en duw je hem plat tot een Burger

Bereiding:
Steek de Plancha aan tot 200 graden
Doe lekker wat Olijfolie op de Plancha en bak de Kipburgers om en om tot een kerntemperatuur van 74 Graden
Haal ze van de Barbeque, leg wat Lolo Rosso Sla op een broodje, hierop leg je de Kipburger en doe er lekker veel van de Pittige Hellmans Saus over

Eet Smakelijk!