Benodigdheden:
250 gram grote Champignons
2 Wortels
2 Uien
2 teentjes Knoflook
2/3 Groene Peper
75 ml Rode (Bourgonge) Wijn
75 ml Groentebouillon
1 eetlepel Tijm (of een half bosje verse Tijm)
1 Laurierblaadje
1/2 eetlepel Bloem
2 eetlepel ongezouten Roomboter
250 gram Kruimige aardappelen
25 ml Kookroom
Zwarte Peper
Zeezout
Voorbereiding:
Was en schil de Wortels en snijd deze in diagonale plakjes
Maak de Champignons schoon en snijd de onderkant van het steeltje weg
Snijd de Uien in grove stukken, de Knoflook en Groene Peper in dunne plakjes
Schil alvast de Aardappelen en snijd ze in grove stukken
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte op 170 Graden
Smelt een eetlepel Roomboter in de Dutch Oven, bak hierin de Uien glazig en bestrooi ze met wat Peper en Zeezout
Voeg dan de Knoflook, Champignons, Wortel, Groene Peper en Tijm toe en bak dit even kort mee
Blus het geheel af met de Rode Wijn en de Groentebouillon
Breng de temperatuur naar 130 Graden Indirect en doe de deksel op de Dutch Oven
Laat dit 25 tot 40 minuten stoven
Kook ondertussen de Aardappelen voor 10 minuten in gezouten Water
Giet ze af, voeg de Kookroom en een eetlepel Roomboter toe en stamp het tot een puree
Maak de Puree op smaak met vers gemalen Zwarte Peper
Doe de Bloem met 3 eetlepels Water in een kopje roer het even goed door en doe dit in de Dutch Oven bij de Paddenstoelen,
doe de Deksel weer op de Dutch Oven en laat het nog 5 minuten pruttelen
Suggestie:
Serveer de Bourgonge Paddenstoelen met de Aardappelpuree met
Stokbrood of een heerlijk stukje Biefstuk / Ribeye