Ga naar de inhoud

Naan Brood

Een Naan broodje leent zich bij uitstek om te beleggen met diverse Toppings en dan in de oven of barbeque even afbakken

Benodigdheden:
300 gram Bloem (of Tarwebloem)
125 ml Warm Water
100 gram Griekse Yoghurt
Olijfolie
7 gram Gist
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Suiker
1 theelepel Zout

Voorbereiding:
Doe de Gist bij het Warme Water, roer het door en wacht tot het gaat schuimen
De Bloem doe je in een kom of in de Keukenmachine en bevestig de deeghaak
Nu doe je de Gist met het Water, de Griekse Yoghurt en 1 eetlepel Olijfolie bij de Bloem
Laat de Keukenmachine op gemiddelde snelheid zijn werk doen voor ongeveer 10 minuten
Halverwege voeg je de theelepel Zout toe aan het beslag
Als het een mooie bol geworden is haal je het uit de Keukenmachine en leg hem in een ingevette (Olijfolie) schaal
Draai de bol deeg eenmaal om zodat beide kanten iets van de Olijfolie opnemen en dek hem hierna of met een stuk huishoudfolie
Laat het nu ongeveer een uur rijzen

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 Graden met directe hitte en zet de Skillet alvast op het rooster zodat deze opwarmt
Verdeel de bol Deeg in 8 stukken als je kleine Naan broodtjes wilt, anders in 4 stukken
Maak er een bolletje van en druk het met je hand plat
Doe wat Olijfolie in de Skillet en leg het Deeg er in, je kan
het nu eventueel nog iets verder uitduwen met je hand
Bak het Deeg totdat je ziet dat er luchtbellen ontstaan en draai het Broodje hierna om zodat deze ook bruinig wordt
Laat het Broodje iets afkoelen voordat je het eventueel belegd