Benodigdheden:
1 Kipfilet a 220 gram
1/2 Yesil Biber
1/5 Komkommer
1 Rode Snack Paprika
1 blad Paksoi
2 Lente Uitjes
1 Aubergine
1/2 bol Mozzarella
Tomaten Passata naar smaak
Ingelegde Jalapeno Peper naar smaak
Italiaans gekruide Krieltjes (zie hier)
Olijfolie
Croma bakboter
Zwarte Peper
Zeezout
Voorbereiding:
Was de Yesil Biber, Lente Uitjes, Snack Paprika, Paksoi en Komkommer
Snijd de Yesil Biber en Lente Uitjes in ringen
Snijd de Paprika en Paksoi in repen, ook de steel van de Paksoi
Snijd de Komkommer in plakjes en daarna door midden
Was de Aubergine en snijd hem in de lengte doormidden
Maak in beide helften kruiselings sneden met een mes en bestrijk ze royaal met Olijfolie en een beetje Zeezout
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 190 Graden en zet alvast een Pannetje of Skillet op het vuur
Leg de Aubergine met de binnenkant op Bakpapier en laat ze 30 minuten in een oven garen op een temperatuur van 180 Graden
Haal ze hierna uit de oven en verwijder met een lepel het vruchtvlees en doe dit in een schaaltje
Meng het vruchtvlees met wat van de Tomaten Passata en wat Zwarte Peper en Zeezout
Doe nu het vruchtvlees mengel terug in de Aubergine helften en leg er wat ingelegde Jalapeno op gevolgd door wat brokjes Mozzarella
Leg beide Helften van de Aubergine op een stuk Aluminiumfolie en plaats het op het grilrooster
Bestrooi de Kipfilet met Zwarte Peper en Zeezout naar smaak en leg op de Barbeque
Nu doe je wat van de Croma Bakboter in het Pannetje en bak je de Groenten even aan
Begint het lekker te ruiken dan voeg je naar smaak de Tomaten Passata toe en roer het goed door
Als de Kipfilet een kerntemperatuur heeft van 72 Graden haal de deze van de Barbeque
Schep voorzichtig de Aubergine van de Aluminiumfolie en leg op een bord
Haal de Groenten met de Tomaten Passata van het vuur en schep op het bord
Vul je bord dan ook nog even met de Italiaans gekruide Krieltjes en je hebt een heerlijke maaltijd
Eet Smakelijk!